Adevărul despre speranță

12371_626208757449965_429376320_n~ Desi pare bizar….speranta e cel mai mare dusman al nostru. Ea ne face sa ramanem blocati in anumite situatii. Caci ea in realitate este doar o dorinta,dar care nu are la baza nimic concret. Ea,speranta, ne fabrica scenarii,ne altereaza realitatea,ne spune ca mai trebuie sa asteptam,ca “totul va fi bine”…ca se va intampla asa cum ne dorim. In realitate insa..viata nu tine cont de ceea ce speram noi. E ca si cum ai spera ca leul nu te va manca caci tu nu vrei sa il mananci pe el. Realitatea difera de speranta. Se spune ca e mai util sa iti pierzi speranta decat sa iti pierzi timpul sperand. Sa nu uitam ce spunea Paler”ceea ce nu traim la timp,nu mai traim NICIODATA,ceea ce pierdem,pierdem pentru TOTDEAUNA!”. Asa ca…analizati realitatea,incetati sa va mai mintiti si sa va otraviti mintea cu sperante si vise. Luati viata asa cum e ea. Traiti ca si cand nu aveti nimic de pierdut,traiti ca si cand azi ar fi ultima zi din viata voastra. ~

Advertisements

8 thoughts on “Adevărul despre speranță

 1. Frumoase şi adevărate gânduri, Ina. Şi eu consider, speranţa, ca fiind generatoare de iluzii deşarte! Doar ceea ce tăim şi experimentăm contează cu adevărat, restul sunt detalii.
  Numai zile frumoase şi numai bucurii îţi doresc, Ina. 🙂

 2. Și totuși… optimismul se bazează pe speranță. Dacă n-aș spera că mâine o să mai trăiesc, poate că aș apela la gesturi extreme, la fel ca mulți alți oameni raționali.

 3. Speranta este o desertaciune sau o binecuvantare dar depinde de firea noastra pentru a o integra in una sau alta din alternative.
  Una este sa speri ca lucrurile se vor schimba de la sine si alta este sa speri ca vei reusi intr-un fel si in acest timp sa te zbati….
  Eu fac parte din cea de a doua categorie, ma zbat si sper…. Nu prea am rabdare sa astept ca lucrurile sa se schimbe de la sine….

 4. Corect. Este clar ca speranta apartine viitorului si viitorul inchipuirii. Viitorul nu va fi dacat prezent, deoarece Existenta se manifesta NUMAI in prezent. Pericolul sperantelor, al viselor o reprezinta NETRAIRE. Aparantele viitorului se construiesc prin procesarea trecutului mort. Viitorul, sperantele, visele reprezinta un mort fardat, parfumat, frumos imbracat.

 5. Cred ca depinde de firea noastra a fiecaruia cum apreciem speranta.
  O fire activa, un luptator considera speranta un element care il impinge inainte. Atata timp cat spera, omul lupta pentru ceea ce vrea. Stie adevarul caci este un om rational, dar…. niciodata sa nu spui niciodata…. Incearca si alta varianta…

  Daca esti un lasa-ma sa te las… “speranta” te incurca pentruca de obicei nu faci nimic iar actunci cand ai o scanteie de speranta (si asta exista totdeauna) stai si nu faci nimic spunand : “sa mai sper putin , poate se schimba ceva, ia sa nu tulbur eu lucrurile facand ceva”…. Si stai… si speri….
  🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s