Unt din nuci românești si arahide crude

unturi
Recunosc că prima dată când am făcut unt din nuci românești nu am avut răbdare să le las la hidratat însă am fost mulțumită de rezultatul amărui. Vestea bună și probată 😀 e că odată lasate la înmuiat acestea si-au pierdut gustul amărui în totalitate. Nu știu exact care e timpul de înmuiere corect pentru că în unele locuri zice un număr de ore iar în alte locuri un alt nr de ore dar, ca să fiu sigură ca li se duce gustul le-am lăsat aproximativ 16 ore. Nici în privința arahidelor nu stiu cum e cu timpul de înmuiere însă azi dimineață (aprox 12 ore) erau numai bune de mixat. Până acum făceam untul din alune coapte și o bună bucată de timp nici nu am știut , crezând că dacă sunt in coajă sunt și crude. Crude nu au fost însă au dat un unt chiar bun, aromă care nu se apropie deloc de ce am gustat azi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s