Suc de vișine

visine
Vișinele sunt și ele fructe moi ceea ce înseamna că ar trebui ca acestea să fie ideale pentru storcător. Am așteptat să apară ca să ma conving că nu se vor comporta ca și kiwi și spre fericirea mea nu au facut-o. Aș spune că este un fruct ideal pentru stoarcerea prin presare la rece. Același lucru e valabil și pentru ”suratele” vișinei adică ciresele pe care deși nu le-am încercat încă ( nu s=au copt bine in grădina bunicii 😀 ) sunt sigură că se comportă la fel deoarce au cam aceiași textură.

Vișinile contin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac si la sanatatea pielii, fara ca acestea sa fie insa singurele beneficii de pe urma consumului lor.
Ele sunt de folos in boli de rinichi, stomac siafectiuni ale cailor respiratorii, scad colesterolul, coboara nivelul de acid uric din sange, ajutand astfel la prevenirea atacurilor de guta, detoxifica organismul, au actiune usor laxativa.
Sunt contraindicate diabeticilor și obezilor. Visinele trebuie consumate cu mare prudenta de persoanele care au o aciditate ridicata a sucului gastric, de cele care sufera de diaree sau diabet, obezitate ori afectiuni cronice ale plamanilor.
sursă

Advertisements

2 thoughts on “Suc de vișine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s