Smoothosuc de cireșe și pătrunjel

smoothosuc cirese
Din aproximativ 400 de grame de cireșe am obținut doar 180 ml de suc pe care l-am amestecat cu o sucul de la o legătură de pătrunjel.Nefiind o fană a cireșelor am luat o cantitate mică și astfel am rămas fără ”materie primă ”, lucru pe care acum îl cam regret pentru că se pare că sucul de cireșe e mai bun de fructele în întregime iar eu a trebuit să mă mulțumesc doar cu un pahar. 😦

Ciresele sunt bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectine, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu si oligoelemente ca zinc, cupru, mangan si cobalt.
Datorita acestei complexe compozitii, ciresele au proprietati exceptionale depurative, remineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.
In boli de nutritie precum obezitatea, in artrite, in litiaze biliare, afectiuni renale, colite de fermentatie este indicat sa se consume zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete cat dureaza sezonul lor.
Sunt folosite de asemenea pentru prevenirea imbatranirii.
In hepatita este indicat consumul zilnic a 2-3 cani de suc de cirese pe stomacul gol.
Pentru curatirea organismului se indica o cura de 2-3 zile de cirese pe saptamana fara a manca altceva, aceasta inlesnind eliminarea toxinelor.
sursă

Advertisements

3 thoughts on “Smoothosuc de cireșe și pătrunjel

  1. Interesantă combinaţia, eu, nu m-aş fi gândit niciodată la ea! Cred că este foarte aromat , că de sănătos nici nu se pune problema. Îmi plac şi cireşele si pătrunjelul foarte mult. Mulţumesc Ina!
    O seară minunată îţi doresc!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s